Home
Twitter

Veiligheid kunstgras

GardenGrass® kunstgras is zeer geschikt voor spelende kinderen omdat het lekker zacht is en na een regenbui is het gelijk weer droog. Alle materialen die gebruikt worden bij onze producten zijn uitvoerig getest op brandveiligheid en milieuvriendelijkheid en of ze geschikt zijn als veilige speelplek voor kinderen.

Om de veiligheid van uw kinderen te vergroten zijn ook valdempende onderlagen verkrijgbaar. Deze zijn officieel goedgekeurd voor gebruik onder speeltoestellen en worden ook in de professionele markt toegepast. Door een valdempende laag aan te brengen onder het kunstgras zorgt u niet alleen voor een veilige ondergrond maar geeft het ook een comfortabel gevoel en velengt tegelijkertijd de levensduur van het kunstgras”. De valdempende onderlaag is geproduceerd uit een hoogwaardig rubber en bevat geen grondstoffen die schadelijk zijn voor kinderen of het milieu. Uiteraard zijn onze valdempende oplossingen gecertificeerd volgens NEN-EN 1177:2008 met een HIC-waarde tot 3,0 meter.

Kunstgras voor scholen

Veel speelplaatsen op school en parken vereisen extra veiligheid voor de grond waarop kinderen spelen; de HIC (Head Injury Criterion) is een van die specifieke veiligheidsvereisten. Onze geteste valdempende onderlaag zorgt voor een ultramoderne ondergrond op speelplaatsen voor scholen die veiligheid hoog in het vaandel dragen.

Kunstgras voor sportveldjes

Genieten van betere prestaties en minder blessures dankzij onze shockpads voor sport. Het foam met luchtkussens zorgt voor een beter loopoppervlak, zodat het lichaam minder schokken moet opvangen. Bovendien wordt de kans op blessures aanzienlijk verminderd door het zachtere oppervlak van het kunstgras.

Kunstgras voor tuinen

Het aanleggen van tuinen wordt vaak belemmerd door het gebruik van een slechte ondergrond. Onze shockpads bieden stabiliteit, comfort en veiligheid zonder dat er uitgebreide grondwerken moeten uitgevoerd worden. Veel architecten investeren tegenwoordig in shockpads om de kosten en inspanningen voor projecten te beperken.

Kunstgras en biomechanica

Biomechanica is de studie van beweging in levende organismen. Het is algemeen bekend belasting en vervormingen de eigenschappen van levende weefsels kunnen aantasten. Ons onderzoek in kunstgras systemen met valdemping staat toe dat atleten hun volledige potentieel te benutten.

Kunstgras en Kritieke valhoogte

We hebben verschillende soorten valdemping ontwikkeld en getest om te voldoen aan de strenge eisen kritieke valhoogte (HIC). Deze ontwikkelingen behelzen ondermeer het soort schuim, de dikte, de dichtheid, de soort kunstgras installatie en de benodigde infill om de nodige resultaten te bereiken.


© 2019 GardenGrass Kunstgras

Realisatie: Sybit - Software op Maat